Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.30

Din sikkerhed for at vi overholder branchens højeste standarder

Medlem af Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer

Vækst i væggelus i Danmark

Væggelus er i stærk fremmarch i Danmark, fortæller Rentokil. På blot to år er Rentokils udrykninger til bekæmpelse af væggelus steget med over 50 procent. Et stigende antal udlandsrejser betyder, at vi får væggelusene med hjem i baggagen. Og de små skadedyr kender ikke forskel på hverken hostels eller 5-stjernede hoteller. Gør det derfor til en vane, at tjekke dit hotel-værelse, så du undgår at få en uønsket souvenir med hjem.

Rentokil oplever en markant stigning i antallet af tilfælde af væggelus i Danmark. De danske hoteller rammes massivt, og det gælder såvel de billigste som på luksushotellerne. Men også oftere og oftere ser man væggelus i private hjem. Fra 2012 til 2014 steg antallet af Rentokils udrykninger til bekæmpelse af væggelus med 50 procent. Og en opgørelse, her før sommerferiesæsonen begynder, viser allerede samme tendens for 2015.

Det er ikke dårlig hygiejne, der er årsagen til udbredelsen af væggelus i Danmark. Det er primært den generelle stigning i rejseaktivitet - både i form af ferier, storby-weekender og forretningsrejser. Og man ser samme tendens i hele den vestlige verden. Der skal ikke mere til, end at et par væggelus kommer med hjem i bagagen - for de små dyr formerer sig nemlig ekstremt hurtigt.

”Mange tror, at væggelus kun findes på mere ”snuskede” hoteller. Men væggelus findes overalt. Det er et skadedyr, som nemt breder sig og ofte kommer med i en kuffert. Har man først fået dem med hjem, kan de vandre fra rum til rum, og det kræver professionelle skadedyrsbekæmpere at komme af med dem. Derfor råder vi danskerne til at gøre det til en vane at tjekke deres hotelværelse for tegn på væggelus,” fortæller Claus Schulz, teknisk chef i Rentokil.

Væggelus er insekter, på størrelse med en kerne fra et æble. De lever lever af blod. De er nataktive og bider mennesker, typisk mens vi sover. Det er sjældent, man ser selve lusen, da den kun er aktiv om natten. De kan også overleve i flere måneder uden næring, hvor de gemmer sig i revner og sprækker. Så snart de registrerer vores ånde, vågner de op og kommer frem. Nogle mennesker reagerer meget på biddene, mens andre kun mærker få eller ingen gener. Det er meget sjældent, at væggelus overfører sygdomme, men biddene kan være stærkt ubehagelige og fremkalde eksem.

Sådan tjekker du for væggelus.

Da væggelus er nat-aktive, er det sjældent man finder dem. Men man kan finde spor af væggelus i sengetøj, enten i form af små sorte pletter, som er deres ekskrementer, eller blodspor fra bid. Væggelusene findes ofte i madrassernes søm, oppe under kanten på sengen, ved natborde og hovedgærder på væggen eller hvor væggen møder gulvet. Så her skal du se særligt grundigt efter. Rådene fra Rentokil til de danske ferierejsende lyder:

  • Tjek hotelværelset grundigt for spor efter væggelus inden du flytter din bagage ind. 
  • Opbevar helst kufferten højt og i god afstand til sengen. ALDRIG under sengen! 
  • Hvis du opdager spor af væggelus, så tal straks med hotellet om det og forlang et andet værelse. (På engelsk hedder væggelus ”Bed Bugs”) 
  • Tjek bagage og tøj en ekstra gang inden hjemrejse. 
  • Er man uheldig alligevel og får væggelus med hjem bør man tilkalde professionel hjælp med det samme. Man har ingen chance for selv at bekæmpe dem effektivt.

Man kan læse mere om væggelus på Rentokils hjemmeside: http://www.rentokil.dk/privatkunder/krybende-insekter/vaeggelus/index.html

Kontakt for yderligere information 

Rentokil Claus Schulz, 

Teknisk Chef 

Mobil 20 99 10 27 

Kudos Kommunikation for Rentokil 

Martin Lund Nielsen 

martin@kudos.dk 

Mobil 28 87 68 28