Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.30

Din sikkerhed for at vi overholder branchens højeste standarder

Medlem af Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer

Ny miljøvenlig rottefælde kan spare millioner

Nye EU-regler, der skal beskytte miljøet, betyder øget kontrol ved udlægning af rottegift. Den øgede kontrol kan give merudgifter for kommuner og virksomheder på op til 100 millioner kroner. Nu lancerer Rentokil AutoGate, et intelligent giftdepot, der kan spare kommuner og virksomheder millioner og stadig sikre en effektiv rottebekæmpelse.

Hidtil har rottebekæmpelsen hovedsagligt foregået ved forebyggende udlægning af gift. Giften ligger frit tilgængeligt for rotterne i såkaldte giftdepoter, der typisk kontrolleres fire til tolv gange om året. Problemet er, at andre mindre dyr, bl.a. mus også kan komme til giftdepoterne, og det resulterer i en indirekte spredning af giften ud i fødekæden. For eksempel viser rovfugle forøgede niveauer af rottegift i blodet, og det kan true deres helbred og formeringsevne.

For at beskytte miljøet og leve op til EU's regler på området, må brugen af gift fremover kun finde sted, når der konkret er observeret rotter. Det betyder at giftdepoterne fremover skal kontrolleres langt oftere - og det giver flere udgifter.

“De nye regler betyder, at man i stedet for gift, skal lægge ugiftige lokkemad i fælderne. Derefter skal man konstatere at rotter spiser af den, før man må erstatte med gift. Loven siger, at rottefælder skal kontrolleres minimum 4 gange om året. Men med de nye regler, giver det selvsagt langt mindre tryghed, hvis man ikke kontrollerer oftere, for at sikre lokkemaden erstattes med gift, så snart der konstateres rotter. Og mere kontrol koster flere penge,” siger Claus Schultz, teknisk chef hos Rentokil.

Derfor lancerer Rentokil som de eneste i Danmark nu et intelligent giftdepot - kaldet AutoGate, der lever op til de nye EU-regler, men som ikke kræver hyppigere kontrol. Giftdepotet har nemlig indbygget en intelligent sensor, der kan identificere præcist en rotte til forskel fra andre mindre dyr, der måtte gå ind i depotet. Først når rotten har været på besøg minimum tre gange i løbet af en uge, åbnes for selve giften som rotten så kan spise af.

“Auto Gate er det eneste system af sin slags på markedet, der giver samme tryghed, men uden merudgiften til øget kontrol. Vi anvender ny teknologi sammen med brugen af gift, som stadig i dag er det mest effektive våben mod rotter. Det giver tryghed for en mere præcis og intelligent bekæmpelse, der samtidig skåner miljøet.” slutter Claus Schultz.

Kontakt for yderligere information

Rentokil Claus Schulz,
Teknisk Chef
Mobil 20 99 10 27
Kudos Kommunikation for Rentokil
Martin Lund Nielsen
martin@kudos.dk
Mobil 28 87 68 28