Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.30

Din sikkerhed for at vi overholder branchens højeste standarder

Medlem af Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer

Sådan forhindrer du rotterne i at flytte ind - fem tips fra Rentokil til at holde skadedyrene ude

Rotterne gør for alvor sit indtog i de danske boliger i disse år. Fra 2008 til 2015 var antallet af rotteanmeldelser mere end fordoblet i København, og udviklingen har på landsplan været nogenlunde tilsvarende.

Rotter og mus er altid på udkig efter et godt sted at gemme sig for truslerne i naturen, og de føler sig først rigtigt trygge, når de har fundet et sted, hvor der er både mad, ly og varme. Og det er lige netop, hvad et typisk dansk hus tilbyder.

Teknisk chef i Rentokil, Claus Schultz, fortæller, at hvis rotterne først har gjort sit indtog i ens hus og have, så skal man ikke selv forsøge at fjerne dem på egen hånd. “Rotter kan være bærere af en lang række ubehagelige sygdomme, og de går ikke af vejen for at bide, hvis man gør forsøg på at fjerne dem fra grunden. Derudover vil de ofte bære på mindre skadedyr såsom lopper, tæger og lus, der i så fald også skal fjernes fra hjemmet. Ring derfor altid efter en professionel skadedyrsbekæmper, der kan komme problemet helt til livs,” siger Claus Schultz, teknisk chef i Rentokil.

Følger du disse fem tips, er du dog kommet et langt stykke ad vejen mod at sikre dit hjem mod gnaverinvasionen.

1. Forsegl åbninger med ståluld 

Mus kan klemme sig ind gennem åbninger, der er ligeså smalle som en kuglepen, og derudover kan de tygge sig igennem det meste, inklusiv dine vægge. Vær derfor sikker på, at du har tjekket din ejendom ordentligt igennem for huller og revner i murværk og døre - og ser du et hul, så forsegl det med det samme! Her kan du med fordel bruge ståluld, da gnaverne hurtigt vil opgive at tygge sig igennem det. Tænk som en gnaver, og husk, at de kan tygge sig igennem både plastic, træ og kabler.

2. Hold øje med rørene 

Gnaverne finder vej ind i din ejendom gennem kloakker og ødelagte vandrør, hvor de kan arbejde uforstyrret. Derfor er det vigtigt, at man regelmæssigt tjekker kloakrør, brønde og toiletter efter for det mindste tegn på skader.

3. Hold dit køkken rent og opbevar alt spiseligt i tætlukket emballage 

Skadedyrene tager for sig af alt, der er spiseligt, hvilket også gælder foder til hjemmets kæledyr. Rotter og mus er specielt glade for fødevarer med højt indhold af kulhydrater og sukker, så opbevar altid disse fødevarer i lufttætte beholdere. Vær også sikker på, at holde alle områder i køkkenet rene og fri for vand, krummer og madrester.

4. Gør hovedrent, gennemgå alle gemmesteder og forsegl skraldeposerne 

En dybdegående rengøring med jævne mellemrum er et af de bedste forebyggende tiltag. Husk dog, at gnavere elsker at gemme sig på steder, hvor de føler sig sikre. Du bør derfor, hver gang du gør rent, sikre dig at få tjekket alle former for beholdere, før du sætter dem tilbage på plads. Sørg også for, at alt skrald opbevares i forseglede poser og spande.

5. En forebyggende indsats er din bedste forsikring 

Ved skybrud og eventuelle oversvømmelser, der måtte følge med, vil gnavere typisk søge ind i private hjem gennem kloakkerne. Den bedste forsikring mod dette er den forebyggende indsats, så situationen aldrig opstår, da gnavere kan forårsage stor skade specielt under mere ekstreme forhold. Jo hurtigere man derfor opdager mulige gnaverindgange, desto hurtigere kan man også få bugt med problemet.

Kontakt for yderligere information
Rentokil
Claus Schulz, Teknisk Chef
Mobil 20 99 10 27