Sølvfisk og skægkræ

Ring på 70 10 33 12  eller skriv til os

Åbningstider: mandag-torsdag kl. 8-16 og fredag kl. 8-15.30

Din sikkerhed for at vi overholder branchens højeste standarder

Medlem af Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer

Sølvfisk og skægkræ

Mere end blot en plage i hjemmet, Sølvfisk er kendt for deres ødelæggende spisevaner og kan skabe et alvorligt problem når de er mange - skader bøger, fotografier, malerier, gips og andre husholdningsartikler, der indeholder stivelse eller cellulose.

Sølvfisk overlever i de fleste miljøer, men trives især under forhold med høj luftfugtighed og kan ofte findes i mørke, fugtige områder herunder køkkener, badeværelser, kældre og lofter.

Karakteriseret ved en sølvskinnende blå farve, små skalaer og vrikkende bevægelser, der minder om en fisk - disse skadedyr er også almindeligt kendt som fiskemøl eller tæppehajer.

Skægkræ (Ctenolepisma longicaudata) er et skælklædt og vingeløst insekt, som ligner sølvfisk. Insektet er dog lidt større med længere haletråde og en mere mørkegrå farve. Skægkræet adskiller sig fra sølvfisk ved at have hår på hele kroppen, hvor en sølvfisk er helt glat. Man bør bruge et mikroskop for at kende forskel på dem.

Skægkræ er ikke sundhedsfarlige, og de bider ikke. Hvis der er mange af dem, kan de give materielle skader, men den vigtigste årsag til at få dem fjernet er, at det kan være til stor gene at leve eller arbejde i et miljø med skægkræ.

Sølvfisk bekæmpelse

Et sølvfiskeangreb kræver behandling af både de voksne sølvfisk og af deres afkom. Vores certificerede teknikere kan vurdere situationen og rådgive om de mest effektive måder til at behandle et angreb i dit hjem eller virksomhed på.

Identificer sølvfisk

Information om sølvfiskens levevis og adfærd